Vrijdag

Zaterdag

Welkom! Wat leuk dat je nieuwsgierig bent. Zaterdag 11 juni 2022, 10:00 – 17:00 uur zetten tal van initiatieven hun deuren open voor de bewoners van Haarlem. Inschrijven is niet nodig. Een gratis programma voor iedereen! Met soms een kleine bijdrage op locatie. 

Je kunt kiezen uit allerlei leuks, voor jong en oud. Denk aan een fietstocht en rondleidingen bij diverse stadsbouw locaties, zoals Wij Telen Groente of Feed The Nomads. Bewoners uit de Parkwijk leggen uit hoe je met je buren ‘groene daken’ organiseert. Je kunt met SUPmission plastic uit de grachten vissen of de waarde van voedsel ontdekken met Haarlem Food Kids. Of wandel mee met de bewoners uit de Amsterdamse Buurt over de Esplanade en leer hoe dit groene straatpark tot stand is gekomen. 

Kortom, laat je inspireren en ontdek hoe ook jij je eigen stad een stukje mooier, groener of socialer kunt maken!

Bekijk het gehele programma en maak je keuze. Volg Insta en FB voor updates. 

Boek nu je ticket! Als je een kortingscode hebt ontvangen, vul je die in tijdens het boeken. Een handzame programma flyer ontvang je bij aanvang in de Koepel.

Kom je ook langs? Bekijk het programma online of kom 11 juni 2022 direct langs op één van de locaties. Daar ontvang je een handzame programma flyer, die je mee kunt nemen op de fiets of auto.

Wat is er te doen?

ABC ArchitectuurGroot Heiligland 47Bibliotheek SchalkwijkFie Carelsenplein 2Buiten (divers)Zie event-omschrijvingDe KoepelHarmenjansweg 4De StookkamerStephensonstraat 38KweektuinKleverlaan 9MAAKOudeweg 91-95Pieter Teylers HuisDamstraat 21ZijlpoortGedempte Oude Gracht 2

Buiten (divers)

Impact Shopping Route

Op 9, 10 en 11 juni vinden “The Impact Days on tour” in plaats. Het aantal ondernemers dat werkt aan een duurzame toekomst groeit. Toch zijn deze ondernemers nog niet voor iedereen zichtbaar. Daarom loopt er een Impact Shopping Route door de stad. Zo zie je waar je inclusieve cadeaus, lunches of kleding kunt kopen. De route begint in het centrum.

Groen | Jong | Samen met de buurt | Samen stad maken | Voedsel | Zorg

De Stookkamer

Samen Haarlem ontwerpen (studenten)

Presentatie over stadmaken door middel van studentenopdrachten in Haarlem van het cluster Built Environment van Hogeschool Inholland. Zoals de Campusontwikkeling Inholland-Nova-college, verduurzaming van de Waarderpolder en de herinrichting van de Schotertuin. Hoe kunnen de inwoners van Haarlem hierin participeren?

Samen met de buurt | Samen stad maken

Kweektuin

Introductie Haarlem Food Kids

Alvast een proeverij van het in september te starten Haarlem Food Kids programma, een reeks van aansprekende kinderactiviteiten rondom eten en drinken. Drie korte workshops: 1. duurzaam voedsel spel, 2. powersmoothie maken en 3. sieraden maken van gered groente en fruit. Graag kleine bijdrage € 5,00 vooraf overmaken o.v.v. naam van het kind. Dit is de betaallink.  Start op het veld bij de ingang Kweektuin.

Jong | Voedsel

Kweektuin

Food Fiets Tour Stadsboeren en Tuinders

Feed the Nomads! neemt je op de fiets mee naar duurzame (stads)boeren en tuinders in en rondom Haarlem. De producenten vertellen over hun werk, hun filosofie en eten uit de korte keten! Zo weet je waar je voortaan direct van grond-tot-mond je eten kunt kopen. Kosten € 45,00 p.p., incl. consumpties. Max 15 personen. Start Kweekcafé. Graag vooraf betalen via deze betaalink.

Groen | Samen stad maken | Voedsel

MAAK

Inspirerende Eet weetjes

Ken jij leuke, interessante en lekkere eet initiatieven in Haarlem? Haarlem Food Future inspireert, verbind je met jouw eten en drinken. In voor nieuwe ideeën? Weet je wat jij kan doen om voedselverspilling te voorkomen? We vertellen je er alles over. Samen op weg naar duurzaam en gezond eten en drinken.

Voedsel

Buiten (divers)

Wij Telen Groente: rondleiding op het land

Rondleiding zelfoogsttuinderij Wij Telen Groente. Wil je weten hoe wij biologische groente telen die Haarlemmers uit de buurt zelf komen oogsten? En waarom wij varkentjes gebruiken voor grondbewerking? Je mag zelfs de varkentjes aaien! Kleine bijdrage € 5,00 (1 of 2 volwassenen met kinderen). Locatie: Pieter Wantelaan t.o. nr 24. Rondleiding 11-12 uur of 12-13 uur.

Voedsel

Buiten (divers)

Ga mee op SUPmission!

Help het water en de kades schoon te houden en draag bij aan een schonere stad! Met SUPmission willen we aandacht vragen voor zwerfafval en het belang van een schone stad. Nu en in de toekomst. Bewustwording creëren en anderen motiveren en activeren om de eigen leefomgeving schoon te houden. Mét elkaar en vóór elkaar. Een schone stad is een mission possible. HUP op je SUP en Clean UP! Graag vooraf aanmelden. (Start Schotersingel 2)

Groen

De Stookkamer

Gouden verhalen over Haarlem

Leuke workshop over jouw leven in de stad, buurt, nu of vroeger. Je leert op een simpele manier om jouw verhalen te verbeelden en samen anekdotes te delen. Je hoeft niet goed te kunnen tekenen of schrijven, het gaat om het plezier en elkaar ontmoeten om de stad nog leefbaarder te maken. Dit is een workshop van het project ‘Gouden Boeken’.

Samen stad maken

De Stookkamer

Demonstratie Precious Plastic Recycling

Neem je eigen plastic doppen mee en zie wat Eline van Snippr Design daarvan kan maken!

Samen met de buurt | Samen stad maken