Vrijdag

Vrijdag

Welkom! Wat fijn dat je interesse hebt. Vrijdag 10 juni 2022, 10:00 – 17:30 uur gaan we met stadmakers, ontwikkelaars, ambtenaren, creatieve denkers, leden van wijkraden, sociaal ondernemers, en andere betrokkenen bij de stad samen leren, elkaar inspireren en aan concrete samenwerking bouwen. We nodigen je van harte uit om mee te komen doen!

Het programma is af! Bedenk alvast welke interessante sessies je wilt gaan volgen. We starten(en eindigen) in elk geval plenair in de prachtige Koepel van Haarlem. De gezamenlijke lunch (van gered voedsel) vindt plaats bij MAAK.  

Kortom, het wordt super interessant. Daar ben jij toch ook bij! Boek hier je ticket. Het bijboeken van de lunch is helaas per 8 juni gesloten, zodat er voorbereid kan worden. 

Volg Insta en FB voor updates over sprekers of programma onderdelen. 

Boek nu je ticket! Als je een kortingscode hebt ontvangen, vul je die in tijdens het boeken. Een handzame programma flyer ontvang je bij aanvang in de Koepel.

Kom je ook langs? Bekijk het programma online of kom 11 juni 2022 direct langs op één van de locaties. Daar ontvang je een handzame programma flyer, die je mee kunt nemen op de fiets of auto.

Wat is er te doen?

ABC ArchitectuurGroot Heiligland 47Bibliotheek SchalkwijkFie Carelsenplein 2Buiten (divers)Zie event-omschrijvingDe KoepelHarmenjansweg 4De StookkamerStephensonstraat 38KweektuinKleverlaan 9MAAKOudeweg 91-95Pieter Teylers HuisDamstraat 21ZijlpoortGedempte Oude Gracht 2

De Koepel

Dagstart: Samen maken we de stad

Aftrap van de dag met stadsarchitect Willem Hein Schenk, stadmaker en dwarszitter Floor Ziegler, onze Haagse collega stadmaker Mirthe van Gelder en de initiatiefnemers en hosts van deze dag Brigitte Kool en Minouche Besters (Plenaire zaal).

Samen stad maken

De Koepel

Studenten Voor De Stad!

Presentatie van de mogelijkheden van de opleiding Creative Business Inholland Haarlem voor de stad Haarlem. (Kleine zaal 1)

Samen stad maken

De Koepel

Gebiedsontwikkeling voor dummies

Wat is ieders rol bij het maken van een nieuw woon-werk-leef gebied? Over ruimte laten voor kwaliteit, verkeerde zuinigheid en vertrouwen. In dit gezelschapspel komen we elkaar tegen. Spelleiders Coen Hofland (AM), Lizan Hegeman (BPD), Elizabeth Martinot (HBB) en Willem Hein Schenk (Stadsarchitect gemeente Haarlem). (Plenaire zaal).

Samen stad maken

Zijlpoort

Innovatieve dagbesteding hoe dan?

Workshop van Kennemerhart Oppeppers; dé innovatieve dagbesteding voor ouderen in Zuid-Kennemerland. Deel 1 : Hoe zorgen we dat ouderen zich gezien voelen? Hoe sluit je aan bij wat iemand wél kan?  Deel 2: Via een prikkelende uitdaging ervaar je een ‘Oppepperswaardige’ activiteit. Durf je het aan? (F1.80)

Samen met de buurt | Samen stad maken | Zorg

Zijlpoort

Impactondernemen voor stadmakers

Impactondernemen als instrument voor stadmakers? Ontdek wat het jou kan bieden tijdens deze sessie met impactondernemers en experts. Ontmoet de stadmakers die met ondernemerschap werken aan impact op diverse thema’s en geef jouw impact een boost met het Actieprogramma Impact Ondernemen 2020-2024 van de gemeente Haarlem en de Stichting Stadsgarage. (F1.82)

Groen | Jong | Samen met de buurt | Samen stad maken | Voedsel | Zorg

De Stookkamer

We vergroenen de stad!

De Tegelwip actie was weer een succes, maar hoe gaan we van projecten naar een stadsbrede aanpak. Hoe kunnen stadmakers en gemeente elkaar versterken? Hoe doen andere steden dat? Met Anniek Herder (Struikroven), Laura Schon (Tegelwippen), Bieke van Hees (Indische Buurt),Onno Oosterhof (gemeente Haarlem). Moderatie: Minouche Besters (STIPO).

Groen

MAAK

De eetbare toekomst van Haarlem

Ook ons eten maakt deel uit van de transities die nodig zijn voor een beter behoud van de aarde. In deze sessie gaan we met experts in gesprek over al gerealiseerde en mogelijke veranderingen in de voedselketen van grond tot mond.

Voedsel

Bibliotheek Schalkwijk

Meemaakpodium Schalkrijk

Communitymanager Winston Brandon en programmamaker Mike Warners van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland laten jullie kennismaken met het Meemaakpodium Schalkrijk, de plek voor de schatjes van Schalkwijk. Dit zijn lieve buurtbewoners en onontdekte parels uit de wijk die het podium van de bibliotheek van inhoud voorzien.

Samen met de buurt | Samen stad maken

Bibliotheek Schalkwijk

Ontmoeten via theater!

Theater als instrument voor ontmoeting! De Haarlemse theatergroep ‘Stem’ biedt mensen van alle leeftijden en culturen letterlijk een podium. ‘Stem’ is van iedereen voor iedereen; waar je jezelf leert uiten en ontwikkelen. Theatermaker Paula Juan Lima neemt je mee met ‘Stem’ en vertelt je over community-theater, inclusie, communiceren, zingeving!

Samen met de buurt | Samen stad maken